Categorieën
Onze tips

Varen zonder vaarbewijs kan met een snelheidsbegrenzer

Heb je een snelle rib met motor en (nog) geen vaarbewijs? Of wil je dat er niet hard met de boot gevaren kan worden? We kunnen jouw huidige, of door ons geleverde, boot en motor begrenzen tot >20 km/uur. Je boot moet wel beschikken over een stuur met de gashendel aan de zijkant gemonteerd. 

Zo kun je varen met jouw snelle combinatie zonder vaarbewijsplicht. De begrenzer wordt geleverd met een geplastificeerd certificaat. Het certificaat is voorzien van de registratienummers van de boot en motor.

De snelheidsbegrenzer wordt geaccepteerd door handhaving en waterpolitie. Als je boot dan ook echt niet harder kan varen dan <2o km per uur.

Met de begrenzer op slot vaar je zorgeloos tot de begrensde snelheid. Op deze manier kun je veilig jouw boot meegeven aan jouw kind (van af 12 jaar) of personen zonder vaarbewijs. De schipper, met vaarbewijs, kan het slot verwijderen met de sleutel en wel volgas varen. 

Klein vaarbewijs

In Nederland geldt een Klein Vaarbewijsplicht voor pleziervaartuigen vanaf 15 meter, en/of motorboten kleiner dan 15 meter die sneller kunnen varen dan 20 km per uur

Vaar je zonder vaarbewijs met een snelle boot (een boot die sneller kan varen dan 20 km/uur) riskeer je een boete van minimaal € 550 Euro. Dan vaar je niet ontspannen toch?

Heb je vragen over de bootbegrenzer? 

Of wil je meer weten? Bel of stuur een Whatsapp-bericht naar 06 53683140. Mailen mag natuurlijk ook naar Nikki@rubberbootservice.nl